Int Spring Show 2024 voorprogramma

Voorprogramma: INT. SPRING SHOW 2024

Onze voorjaarsshow, de Internationale Spring show, trots om deze show weer te kunnen aankondigen ! Gewoontegetrouw is deze de eerste keuring van het jaar op het Europese continent en we zijn er fier op dat we steeds opnieuw zo’n mooi aantal kwaliteitsvolle Welsh pony’s en Cobs mogen verwelkomen in de ring, zowel vanuit het binnen- als het buitenland. We hopen dat dit ook zo zal zijn in 2024. Deze show zal doorgaan op zaterdag 6 april 2024 in Eversel (Heusden-Zolder). We willen dat deze 2024 editie een supertoffe show wordt ! Het bestuur is reeds gestart met de voorbereidingen !

We zorgen weer voor aparte rozetten en sjerpen ! We willen ook alle bezoekende kinderen entertainen. Gedurende de ganse tijd van de show zijn ze welkom bij Jessica en Els, die onze grime/schmink-stand bemannen en de kindjes omtoveren tot de figuur van hun dromen, boordevol glamour. Kortom, voor ieders wat wils. We willen daarom ALLE liefhebbers welkom heten met hun Welsh pony(‘s) op zaterdag 6 APRIL 2024 ! Deze show is een aangename KEURING met een internationaal karakter, voor iedere Welsh pony, hoe oud of jong deze ook is, en welk geslacht deze ook heeft. DE BELGISCHE VOORJAARSKEURING is een aanrader voor iedereen, ook om het aanbod hengsten te gaan bekijken die in België of in het buitenland ter dekking staan. Het is altijd zo fijn om de liefhebbers weer samen te brengen na de winter… en dit in het prille voorjaar. We hebben besloten om weer over te schakelen naar UK jury, en deze keer mag ik niemand minder dan de alom gekende Mr. Colin Tibbey, Lacy stud, aankondigen.Eigenlijk heeft hij geen introductie nodig want hij is gewoon de top van de top. Hij is zelf fokker van de sectie A. Hij vormt samen met zijn vrouw Sarah de Lacy stud en woont in Bala, UK. Colin heeft reeds een aantal grote keuringen gejureerd, o.a. de Int. Show in Australië en de Royal Welsh show en zovelen meer en hij heeft zelf al veel overwinningen behaald met hun eigen gefokte A’s maar ook voor zovelen, waarvoor hij professioneel heeft geshowd in de secties A en B. Voor de gebruiksklassen hebben we gekozen voor zijn vrouw Sarah Tibbey, eveneens een vakkundig jurylid. Ze is zelf een ervaren ruiter en ze voert thuis samen met haar man de fokkerij van de Lacy stud. En .. Welsh Belgium heeft ook deze keer prachtige medailles; gouden, zilveren en bronzen exemplaren ! Uniek en handgemaakt !

IN 2024 ZAL ER EVENEENS EEN RUINENKLAS ZIJN ! DE MERRIES EN DE RUINEN WORDEN DUS GESPLITST !

!!!!!!

Locatie : Manège De Meylandtridders, Hemelrijk 35, 3550 Eversel (Heusden-Zolder) !

Aanvang : stipt om 9.00 u.

De jury van alle secties : Mr Colin Tibbey, Lacy stud.

Prijzentafel : Iedere deelnemer ontvangt een mooie rozet. Er zijn talrijke en prachtige bekers en prijzen voorzien !

Indeling der klassen : Per sectie A, B, C, D en Part Breds : jaarlingen, twee-jarigen en 3-jarigen (de youngstock klassen staan open voor jonge hengsten en merries), merries van 4 jaar en ouder, veulens, 4 tot en met 7-jarige hengsten, 8-jarige en oudere hengsten, seniorenklas vanaf 20 jaar. Kampioenschappen per sectie :

-youngstock- en reserve youngstock champion per sectie tussen de eerste en tweede geplaatsten van de jaarlingen, 2-jarigen en 3-jarigen

-Sectiekampioenschap : tussen de youngstock champion en reserve youngstock champion en de reekswinnaars en tweede geplaatsten van de klassen van de merries, hengsten, senioren, ruinen en veulens.

Overall championships : -overall youngstock champion & reserve : tussen elke youngstock champion en reserve.

-overall supreme championship : tussen de overall youngstock champion & reserve en alle sectiekampioenen en reserve sectiekampioenen.

Gebruiksklassen :

Hieraan mogen ZOWEL hengsten (niet aan alle klassen, zie reglement),ALS merries en ruinen deelnemen ! Iedereen is welkom !

Bereden klassen :

Bereden klas sectie A, Bereden klas sectie B, Bereden klas secties C & D, Bereden klas Part Breds, Leading rein (geen hengsten), First Ridden (geen hengsten).

Aangespannen klas : Enkelspannen

Dubbelspan of meerspannen

Overall young performance champion & reserve : tussen de eerste en tweede geplaatsten van de klassen leading rein en First ridden.

Overall adult performance champion & reserve : tussen alle andere eerste en tweede geplaatsten van de overige gebruiksrubrieken

Overall performance champion and overall reserve performance champion : tussen alle performance champions and reserves.

Overall foal championship and reserve :tussen alle winnaars en tweede geplaatsten van de veulenklassen.

Young handler klassen

Handler klassen

Progeny Class : Aan de ‘Progeny class’, de klas voor de fokgroepen op de Spring Show mogen alleen pony’s deelnemen die ook in de klassen ‘Aan de hand’ deelnemen op deze keuring en ze betalen het inschrijfgeld per klas aan de hand maar niet bijkomend voor de fokgroep. De fokprodukten moeten per fokgroep uit één sectie zijn. Men mag vb. wel een fokgroep sectie A of B of C of D voorstellen EN een fokgroep sectie Part Bred . Een fokgroep dient minimaal uit drie afstammelingen te bestaan.

Sluitingsdatum : 20 maart 2024.

Inschrijvingsgeld : 15 euro per pony, te storten op girorek. Nummer BE10 3630 4691 5304 met vermelding ‘voorjaarskeuring’. Als een pony deelneemt in een klas mag hij ook gratis deelnemen aan de tweede klas, maar van zodra deze ook in een derde klas of vierde klas deelneemt, kost dit 5 euro extra per klas extra. Laattijdige inschrijvingen kosten 10 euro extra maar inschrijven is slechts mogelijk tot 14 dagen voor de datum van dit evenement. LET OP ! De CATALOGUS wordt GRATIS aangeboden aan de deelnemers !

Inschrijven : door middel van een kopie van het stamboekbewijs en inschrijvingsbewijs (ook mutatiedocument of bevestiging van encodering) te zenden naar het secretariaat.

De buitenlandse deelnemers dienen het een copie van het paspoort te bezorgen, alsook de pagina waarop het chipnummer te zien is van het paspoort aub.

Secretariaat Welsh Belgium, (Anita Aerts)

Slameuterstraat 43

2580 PUTTE, BELGIE

Tel. 015/76.01.08 (na 19.30 u)

E-mail : welsh.belgium@skynet.be

De catalogus is ter plaatse beschikbaar op het secretariaat. De inrichters behouden zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen.