Springshow 2021

image

Springshow 2021

Uitslag Spring Show

.


Voorprogramma: INT. SPRING SHOW 2021

Onze voorjaarsshow, de Internationale Spring show, gaat in 2021 weer door in Eversel (Heusden-Zolder) en we hebben weer wat nieuws op de agenda staan.  We willen dat deze 2021 editie een supertoffe show wordt ! Het bestuur werkt eraan !

We willen dat er weer vernieuwing is, ook aangaande de rozetten en sjerpen ! Deze show wordt steeds druk bezocht door de liefhebbers vanuit het binnen- en buitenland en daar zijn we trots op ! We willen daarom ALLE liefhebbers  welkom heten met hun Welsh pony(‘s) op zondag 8 AUGUSTUS 2021  ! Deze show is een VOLWAARDIGE KEURING voor iedere Welsh pony, hoe oud of jong deze ook is, en welk geslacht deze ook heeft. DE BELGISCHE VOORJAARSKEURING is een aanrader voor iedereen, ook om het aanbod hengsten te gaan bekijken die in België of in het buitenland ter dekking staan. Het is een eer die we dankbaar aannemen om de liefhebbers weer samen te brengen na de winter… en dit in het prille voorjaar. We hebben ook dit jaar een super jurylid uitgenodigd, met name Mr. Markus Bauer van de MBS stud uit Oostenrijk.  hij is een man met kennis van zaken die zelf al vele overwinningen hebben behaald met hun showpony’s in het buitenland en zelf nauwe contacten heeft met het moederstamboek.   Voor de gebruiksklassen hebben we een vakkundig jurylid uitgenodigd voor onze Spring show, met name Mrs. Claudia Slacik van de MBS stud in Oostenrijk, zelf een ervaren ruiter  ! En .. Welsh Belgium heeft ook deze keer prachtige medailles; gouden, zilveren en bronzen exemplaren ! Uniek !

IN 2021 ZAL ER EVENEENS EEN RUINENKLAS ZIJN ! DE MERRIES EN DE RUINEN WORDEN DUS GESPLITST !

!!!!!! Het Bestuur van Welsh Belgium wil ook aan de conditie van de Welsh pony & cob liefhebbers werken en daarom is er besloten om een ‘kruiwagenrace’ te houden tijdens de Int. Spring show.  Zodoende wordt de conditie beter en de winnaar krijgt een mooie sjerp.  Voor deze rubriek mag men ter plaatse voor deelname opgeven.  Veel succes !

Locatie : Manège De Meylandtridders, Hemelrijk 35, 3550 Eversel (Heusden-Zolder) !

Aanvang : stipt om 9.30 u.

De jury van alle secties : Mr. Markus Bauer, MBS stud.

Prijzentafel : Iedere deelnemer ontvangt een mooie rozet, ‘made in Wales’. Er zijn talrijke en prachtige bekers en prijzen voorzien !

Indeling der klassen : Per sectie A, B,C,D en Part Breds : jaarlingen, twee-jarigen en 3-jarigen (de youngstock klassen staan open voor jonge hengsten en merries), merries van 4 jaar en ouder, veulens, 4 tot en met 7-jarige hengsten, 8-jarige en oudere hengsten.

Kampioenschappen per sectie :
-youngstock- en reserve youngstock champion per sectie tussen de eerste en tweede geplaatsten van de jaarlingen, 2-jarigen en 3-jarigen
-Sectiekampioenschap : tussen de youngstock champion en reserve youngstock champion en de reekswinnaars en tweede geplaatsten van de klassen van de merries, hengsten, ruinen en veulens.

Overall championships : -overall youngstock champion & reserve : tussen elke youngstock champion en reserve.
                                      -overall supreme championship : tussen de overall youngstock champion & reserve en alle sectiekampioenen en reserve sectiekampioenen.

Gebruiksklassen :
Hieraan mogen ZOWEL hengsten ALS merries en ruinen deelnemen ! Iedereen is welkom !

Bereden klassen :
Bereden klas sectie A, Bereden klas sectie B, Bereden klas secties C & D, Bereden klas Part Breds, Leading rein (geen hengsten), First Ridden (geen hengsten).
Aangespannen klas : Enkelspannen
                                 Dubbelspan of meerspannen

Overall young performance champion & reserve : tussen de eerste en tweede geplaatsten van de klassen leading rein en First ridden.

Overall adult performance champion & reserve : tussen alle andere eerste en tweede geplaatsten van de overige gebruiksrubrieken

Overall performance champion and overall reserve performance champion : tussen alle performance champions and reserves.

Overall foal championship and reserve :tussen alle winnaars en tweede geplaatsten van de veulenklassen.

Young handler klassen

Handler klassen

Progeny Class : Aan de ‘Progeny class’, de klas voor de fokgroepen op de Spring Show mogen alleen pony’s deelnemen die ook in de klassen ‘Aan de hand’ deelnemen op deze keuring en ze betalen het inschrijfgeld per klas aan de hand maar niet bijkomend voor de fokgroep.  De fokprodukten moeten per fokgroep uit één sectie zijn.   Men mag vb. wel een fokgroep sectie A of B of C of D voorstellen EN een fokgroep sectie Part Bred .   Een fokgroep dient minimaal uit drie afstammelingen te bestaan.

Sluitingsdatum : 21 juli 2021.

Inschrijvingsgeld : 15 euro per pony, te storten op girorek. Nummer BE10 3630 4691 5304 met vermelding ‘voorjaarskeuring’. Laattijdige inschrijvingen kosten 10 euro extra maar inschrijven is slechts mogelijk tot 14 dagen voor de datum van dit evenement. LET OP ! De CATALOGUS wordt GRATIS aangeboden aan de deelnemers !

Inschrijven : door middel van een kopie van het stamboekbewijs en inschrijvingsbewijs (ook mutatiedocument of bevestiging van encodering) te zenden naar het secretariaat.

De buitenlandse deelnemers dienen het een copie van het paspoort te bezorgen, alsook de pagina waarop het chipnummer te zien is van het paspoort aub.

Secretariaat Welsh Belgium, (Anita Aerts)

Slameuterstraat 43
2580 PUTTE, BELGIE
Tel. 015/76.01.08 (na 19.30 u)
E-mail : welsh.belgium@skynet.be

De catalogus is ter plaatse beschikbaar op het secretariaat. De inrichters behouden zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen.

(LET OP !  LET OP ! INDIEN CORONA NIET TOELAAT OM DEZE KEURING TE ORGANISEREN OP ZATERDAG 10 APRIL 2021, ZAL EEN TWEEDE DATUM GERESERVEERD ZIJN VOOR DEZE KEURING, NAMELIJK OP ZONDAG 8 AUGUSTUS 2021.)

Uitslag Spring Show