Int Spring Show-2023

image

Int Spring Show-2023

Resultaten

.


Voorprogramma: INT. SPRING SHOW 2023

Onze voorjaarsshow, de Internationale Spring show; daar zijn we trots op. Gewoontegetrouw is deze de eerste keuring van het jaar op het Europese continent en we zijn er trots op dat we steeds opnieuw zo’n mooi aantal kwaliteitsvolle Welsh pony’s en Cobs mogen verwelkomen in de ring, zowel vanuit het binnen- als het buitenland. We hopen dat dit ook zo zal zijn in 2023. Deze show zal doorgaan op zaterdag 1 april 2023  in Eversel (Heusden-Zolder).    We willen dat deze 2023 editie een supertoffe show wordt ! Het bestuur is reeds gestart met de voorbereidingen !

We willen dat er weer vernieuwing is, ook aangaande de rozetten en sjerpen ! We willen ook alle bezoekende kinderen entertainen. Gedurende de ganse tijd van de show zijn ze welkom bij Rebecca, die onze grime/schmink-stand bemant en de kindjes omtovert tot de figuur van hun dromen, boordevol glitter en glamour.  En Janne, die leert onze kinderen ter plaatse tekenen; iedereen is er welkom om eenvoudige of moeilijkere figuren te leren tekenen.  Kortom, voor ieders wat wils.
We willen daarom ALLE liefhebbers  welkom heten met hun Welsh pony(‘s) op zaterdag 1 APRIL 2023  ! Deze show is een aangename  KEURING met een internationaal karakter, voor iedere Welsh pony, hoe oud of jong deze ook is, en welk geslacht deze ook heeft. DE BELGISCHE VOORJAARSKEURING is een aanrader voor iedereen, ook om het aanbod hengsten te gaan bekijken die in België of in het buitenland ter dekking staan. Het is altijd zo fijn om de liefhebbers weer samen te brengen na de winter… en dit in het prille voorjaar. We hebben ook dit jaar een super jurylid uitgenodigd, met name Mrs. Gunn Johansson, Burhult stud, zelf fokker van de secties A en D. Ze woont in Zweden. Ze  heeft reeds een aantal grote keuringen gejureerd, o.a. de Int. Show in Nederland en heeft zelf al veel overwinningen behaald met haar eigen gefokte A’s en D’s.  Voor de gebruiksklassen hebben we een vakkundig jurylid uitgenodigd voor onze Spring show, met name Mevr. Helma de Jong, Gerstloo stud, zelf een ervaren ruiter en ze voert thuis samen met haar man de fokkerij van Welsh sectie C enWelsh Cobs  ! En .. Welsh Belgium heeft ook deze keer prachtige medailles; gouden, zilveren en bronzen exemplaren ! Uniek en handgemaakt !

IN 2023 ZAL ER EVENEENS EEN RUINENKLAS ZIJN ! DE MERRIES EN DE RUINEN WORDEN DUS GESPLITST !

!!!!!!

Locatie : Manège De Meylandtridders, Hemelrijk 35, 3550 Eversel (Heusden-Zolder) !

Aanvang : stipt om 9.30 u.

De jury van alle secties : Miss. Anna Jutestrand Tollbom, Burhult stud.

Prijzentafel : Iedere deelnemer ontvangt een mooie rozet. Er zijn talrijke en prachtige bekers en prijzen voorzien !

Indeling der klassen :

Per sectie A, B,C,D en Part Breds : jaarlingen, twee-jarigen en 3-jarigen (de youngstock klassen staan open voor jonge hengsten en merries), merries van 4 jaar en ouder, veulens, 4 tot en met 7-jarige hengsten, 8-jarige en oudere hengsten, seniorenklas vanaf 20 jaar.  

Kampioenschappen per sectie :

- Youngstock- en reserve youngstock champion per sectie tussen de eerste en tweede geplaatsten van de jaarlingen, 2-jarigen en 3-jarigen

- Sectiekampioenschap : tussen de youngstock champion en reserve youngstock champion en de reekswinnaars en tweede geplaatsten van de klassen van de merries, hengsten, senioren, ruinen en veulens.

Overall championships :

- Overall youngstock champion & reserve : tussen elke youngstock champion en reserve.

 - Overall supreme championship : tussen de overall youngstock champion & reserve en alle sectiekampioenen en reserve sectiekampioenen.

Gebruiksklassen :

Hieraan mogen ZOWEL hengsten ALS merries en ruinen deelnemen ! Iedereen is welkom !

Bereden klassen :

Bereden klas sectie A, Bereden klas sectie B, Bereden klas secties C & D, Bereden klas Part Breds, Leading rein (geen hengsten), First Ridden (geen hengsten).

Aangespannen klas :

- Enkelspannen

- Dubbelspan of meerspannen

Overall young performance champion & reserve : tussen de eerste en tweede geplaatsten van de klassen leading rein en First ridden.

Overall adult performance champion & reserve : tussen alle andere eerste en tweede geplaatsten van de overige gebruiksrubrieken

Overall performance champion and overall reserve performance champion : tussen alle performance champions and reserves.

Overall foal championship and reserve :tussen alle winnaars en tweede geplaatsten van de veulenklassen.

Young handler klassen

Handler klassen

Progeny Class : Aan de ‘Progeny class’, de klas voor de fokgroepen op de Spring Show mogen alleen pony’s deelnemen die ook in de klassen ‘Aan de hand’ deelnemen op deze keuring en ze betalen het inschrijfgeld per klas aan de hand maar niet bijkomend voor de fokgroep.  De fokprodukten moeten per fokgroep uit één sectie zijn.   Men mag vb. wel een fokgroep sectie A of B of C of D voorstellen EN een fokgroep sectie Part Bred .   Een fokgroep dient minimaal uit drie afstammelingen te bestaan.

Sluitingsdatum : 16 maart 2023.

Inschrijvingsgeld : 15 euro per pony, te storten op girorek. Nummer BE10 3630 4691 5304 met vermelding ‘voorjaarskeuring’. Laattijdige inschrijvingen kosten 10 euro extra maar inschrijven is slechts mogelijk tot 14 dagen voor de datum van dit evenement. LET OP ! De CATALOGUS wordt GRATIS aangeboden aan de deelnemers !

Inschrijven : door middel van een kopie van het stamboekbewijs en inschrijvingsbewijs (ook mutatiedocument of bevestiging van encodering) te zenden naar het secretariaat.

De buitenlandse deelnemers dienen het een copie van het paspoort te bezorgen, alsook de pagina waarop het chipnummer te zien is van het paspoort aub.

Secretariaat Welsh Belgium, (Anita Aerts)

Slameuterstraat 43

2580 PUTTE, BELGIE

Tel. 015/76.01.08 (na 19.30 u)

E-mail : welsh.belgium@skynet.be

De catalogus is ter plaatse beschikbaar op het secretariaat. De inrichters behouden zich het recht voor om

wijzigingen aan te brengen.

 

Resultaten