Int. Spring Show 2022

image

Int. Spring Show 2022

Tijdsindeling/Format de l’heure

.


Voorprogramma: INT. SPRING SHOW 2022

Ook in 2022 zullen we voor onze voorjaarsshow, de Internationale Spring show, twee data voorzien(omwille van covid-19). Indien toegelaten zal deze show doorgaan op zaterdag 9 april 2022  in Eversel (Heusden-Zolder). Indien op deze datum niet toegelaten, zullen we ons internationaal event organiseren op 28 augustus 2022.   We willen dat deze 2022 editie een supertoffe show wordt ! Het bestuur is reeds gestart met de voorbereidingen !

We willen dat er weer vernieuwing is, ook aangaande de rozetten en sjerpen ! Deze show wordt steeds druk bezocht door de liefhebbers vanuit het binnen- en buitenland en daar zijn we trots op ! We willen daarom ALLE liefhebbers  welkom heten met hun Welsh pony(‘s) op zaterdag 9 APRIL 2022  ! Deze show is een kwaliteitsvolle  KEURING met een internationaal karakter, voor iedere Welsh pony, hoe oud of jong deze ook is, en welk geslacht deze ook heeft. DE BELGISCHE VOORJAARSKEURING is een aanrader voor iedereen, ook om het aanbod hengsten te gaan bekijken die in België of in het buitenland ter dekking staan. Het is altijd zo fijn om de liefhebbers weer samen te brengen na de winter… en dit in het prille voorjaar. We hebben ook dit jaar een super jurylid uitgenodigd, met name Mrs. Ann Louise Jörgensen, Clausholm stud, zelf fokker van de secties A en B vanuit Denemarken. Ze  heeft reeds een aantal  keuringen gejureerd en heeft zelf al veel overwinningen behaald met haar eigen gefokte A’s en B’, waaronder winnaar op de Royal Welsh Show.  Voor de gebruiksklassen hebben we een vakkundig jurylid uitgenodigd voor onze Spring show, met name Mevr. Saskia Van Haverbeke-Noack, Tervake stud, zelf een ervaren ruiter en iemand met een kijk op het gebruik van onze Welsh pony’s en Cobs  ! En .. Welsh Belgium heeft ook deze keer prachtige medailles; gouden, zilveren en bronzen exemplaren ! Uniek !

IN 2022 ZAL ER EVENEENS EEN RUINENKLAS ZIJN ! DE MERRIES EN DE RUINEN WORDEN DUS GESPLITST !

Locatie : Manège De Meylandtridders, Hemelrijk 35, 3550 Eversel (Heusden-Zolder) !

Aanvang : stipt om 9.30 u.

De jury van alle secties : Miss Ann Louise Jörgensen , Clausholm stud.

Prijzentafel : Iedere deelnemer ontvangt een mooie rozet.     Er zijn talrijke en prachtige bekers en prijzen voorzien !

Indeling der klassen : Per sectie A, B,C,D en Part Breds : jaarlingen, twee-jarigen en 3-jarigen (de youngstock klassen staan open voor jonge hengsten en merries), merries van 4 jaar en ouder, veulens, 4 tot en met 7-jarige hengsten, 8-jarige en oudere hengsten.
Kampioenschappen per sectie :
- youngstock- en reserve youngstock champion per sectie tussen de eerste en tweede geplaatsten van de jaarlingen, 2-jarigen en 3-jarigen
- Sectiekampioenschap : tussen de youngstock champion en reserve youngstock champion en de reekswinnaars en tweede geplaatsten van de klassen
van de merries, hengsten, ruinen en veulens.

Overall championships :
- overall youngstock champion & reserve : tussen elke youngstock champion en reserve.
- overall supreme championship : tussen de overall youngstock champion & reserve en alle sectiekampioenen en reserve sectiekampioenen.             

Gebruiksklassen :
Hieraan mogen ZOWEL hengsten ALS merries en ruinen deelnemen ! Iedereen is welkom !

Bereden klassen :
Bereden klas sectie A, Bereden klas sectie B, Bereden klas secties C & D, Bereden klas Part Breds, Leading rein (geen hengsten), First Ridden (geen hengsten).

Aangespannen klas :
- Enkelspannen
- Dubbelspan of meerspannen

Overall young performance champion & reserve : tussen de eerste en tweede geplaatsten van de klassen leading rein en First ridden.

Overall adult performance champion & reserve : tussen alle andere eerste en tweede geplaatsten van de overige gebruiksrubrieken

Overall performance champion and overall reserve performance champion : tussen alle performance champions and reserves.

Overall foal championship and reserve :tussen alle winnaars en tweede geplaatsten van de veulenklassen.

Young handler klassen

Handler klassen

Progeny Class : Aan de ‘Progeny class’, de klas voor de fokgroepen op de Spring Show mogen alleen pony’s deelnemen die ook in de klassen ‘Aan de hand’ deelnemen op deze keuring en ze betalen het inschrijfgeld per klas aan de hand maar niet bijkomend voor de fokgroep.  De fokprodukten moeten per fokgroep uit één sectie zijn.   Men mag vb. wel een fokgroep sectie A of B of C of D voorstellen EN een fokgroep sectie Part Bred .   Een fokgroep dient minimaal uit drie afstammelingen te bestaan.

Sluitingsdatum : 22 maart 2022.

Inschrijvingsgeld : 15 euro per pony, te storten op girorek. Nummer BE10 3630 4691 5304 met vermelding ‘voorjaarskeuring’. Laattijdige inschrijvingen kosten 10 euro extra maar inschrijven is slechts mogelijk tot 14 dagen voor de datum van dit evenement. LET OP ! De CATALOGUS wordt GRATIS aangeboden aan de deelnemers !

Inschrijven : door middel van een kopie van het stamboekbewijs en inschrijvingsbewijs (ook mutatiedocument of bevestiging van encodering) te zenden naar het secretariaat.

De buitenlandse deelnemers dienen het een copie van het paspoort te bezorgen, alsook de pagina waarop het chipnummer te zien is van het paspoort aub.

Secretariaat Welsh Belgium, (Anita Aerts)

Slameuterstraat 43

2580 PUTTE, BELGIE

Tel. 015/76.01.08 (na 19.30 u)

E-mail : welsh.belgium@skynet.be

De catalogus is ter plaatse beschikbaar op het secretariaat. De inrichters behouden zich het recht voor om

wijzigingen aan te brengen.

LET OP !  LET OP ! INDIEN CORONA NIET TOELAAT OM DEZE KEURING TE ORGANISEREN OP ZATERDAG 9 APRIL  2022, ZAL EEN TWEEDE DATUM GERESERVEERD ZIJN VOOR DEZE KEURING, NAMELIJK OP 28 AUGUSTUS 2022.

 

Tijdsindeling/Format de l’heure