2024

Nieuwsoverzicht 2024

[Overlijden van Dhr Walter Van Kerschaever

Overlijden van Dhr Walter Van Kerschaever

Overlijden van Dhr. Walter Van Kerschaever , erelid van Welsh Belgium

Op 13 april laatstleden heeft Welsh Belgium een gerenommeerd fokker, liefhebber van Welsh cobs en ere-lid verloren, met name Dhr. Walter Van Kerschaever. Dit melden wij met veel droefheid aan de Welsh Belgium leden en alle liefhebbers van Welsh pony’s en Cobs binnen en ver buiten de landsgrenzen want Walter was gekend door immens veel liefhebbers. Walter is geboren op 26 april 1941  en was gehuwd met Mevrouw Jacqueline Vercauteren. Samen hebben ze 5 kinderen en tal van kleinkinderen. Kurt, de jongste zoon, fokt verder onder de stalnaam ‘Ring’ stud en is eveneens al sinds vele jaren lid van Welsh Belgium.  Sinds een tijdje was Walter niet meer in staat om de keuringen van Welsh Belgium te bezoeken omwille van gezondheidsredenen.  Hij kon ook zelf geen keuringen organiseren, wat hij gedurende vele jaren heeft gerealiseerd en ook heeft van genoten.  Echter, in coronatijd organiseerden we een fotowedstrijd en uiteraard nam de familie Van Kerschaever deel en won ook. Daarom werd er door het secretariaat de rozetten en sjerpen thuis bezorgd. Het zal me altijd bijblijven dat Walter in de deur hangend, heel emotioneel, er zo van  genoot om een praatje te maken met mij en nog wat verhalen te vertellen. 

Walter Van Kerschaever is toegetreden als lid bij Welsh Belgium sinds 1976. We kenden Walter als een heel actief Welsh Cob liefhebber en fokker. Vanaf het begin trok hij elk jaar naar Wales, om de trend en de kennis te verwerven over de Welsh Cob in het moederland. Later nam hij op geregelde tijdstippen deel aan de Royal Welsh Show. Zijn zoon, Kurt, treedt het meest in de voetsporen van zijn vader en showde een aantal eigen fokprodukten van de ‘Ring’ stud, stalnaam van Walter en later ook van zijn zoon Kurt.  De gekendste welsh cob van zijn stoeterij is zeker en vast Ring Danielle, dochter van zijn stammoeder Cascob Delight en van Nebo Daniël. Cascob Delight won aangespannen de Royal welsh show in  1990. Daniëlle behaalde gigantisch veel overwinningen.  In België werd ze meerdere malen Overall supreme champion, nationaal kampioen enz. Ook in het buitenland wist ze zo vaak het kampioenslint te veroveren.  Ring Danielle won  de Centenary show in Wales in 2001. Deze prachtige merrie won de Royal Welsh show in 2009, alsook winnaar van de reserve Prince of Wales cup. Naast haar prachtige showcarrière, schonk ze ook een aantal prachtige veulens. Haar dochter, Ring Delight, werd vijfde in haar klas op de Royal Welsh show in  2013, alsook 5de in haar klas in 2016. Ring Rosebud, een andere dochter van Daniëlle, werd 5de in de jonge merrieklas op de Royal welsh show in 2012; in 2014 werd ze zevende.

Het bestuur van Welsh Belgium wil graag haar medeleven betuigen aan de familie en we denken aan jullie na het verlies van dit familielid.  We zullen je missen, Walter ! Je hebt Welsh Belgium altijd een warm hart toegedragen.

Anita Aerts, namens het bestuur van Welsh Belgium[Nationale Show 2024

Nationale Show 2024

De nationale show 2024 gaat deze keer door op een nieuwe locatie in de Vlaanders, met name bij Manège Heidebos, Heide 40, 9968 Assenede, op zondag 1/09/2024

 

Link naar het voorprogramma !!![Int Spring Show 2024

Int Spring Show 2024

De Internationale Spring Show gaat door in Manège De Meylandtridders, Hemelrijk 35 te 3550 Eversel (Heusden-Zolder)

 

Link naar het voorprogramma !!![International Welsh Pony & Cob Show 2024

International Welsh Pony & Cob Show 2024

De 22de Internationale Welsh Pony & Cob Show gaat door op 24 en 25 augustus 2024 in Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg (Nederland).

Klik hier voor meer uitleg

Link naar het voorprogramma !!! 

Link naar het inschrijvingsformulier !!! [Royal Welsh Reis 2024

Royal Welsh Reis 2024

Link naar de poster !!!