Int Summer Show 2023

image

Int Summer Show 2023

Resultaten

.


Voorprogramma: INT. SUMMER SHOW 2023

Trots kondigt Welsh Belgium een gloednieuwe show aan, opengesteld voor alle Welsh pony’s en Cobs, ingeschreven in een Europees stamboek.  En wat ons heel interessant is, is dat deze keuring zal doorgaan tijden Agricultura te Alden-Biesen. Deze landbouwdag gaat door op het prachtige terrein rond de landcommanderij te Alden Biesen. We willen graag met onze Welsh pony’s en Cobs aanwezig zijn op de editie in 2023. Deze show zal doorgaan op zondag 2 juli 2023 in Alden-Biesen. We willen dat deze 2023 editie een supertoffe show wordt met veel deelnemers vanuit binnen- en buitenland !

De rozetten en sjerpen zullen oogverblindend zijn, daar gaan we voor zorgen ! We willen ook alle bezoekende kinderen entertainen. Gedurende de ganse tijd van de show zijn ze welkom bij Els en Jessica, die onze grime/schmink-stand bemannen en de kindjes omtoveren tot de figuur van hun dromen, boordevol glitter en glamour. Kortom, voor ieders wat wils.

We willen daarom ALLE liefhebbers  welkom heten met hun Welsh pony(‘s) op zondag 2 juli 2023 ! Deze show is een aangename  KEURING met een internationaal karakter, voor iedere Welsh pony, hoe oud of jong deze ook is, en welk geslacht deze ook heeft. DE BELGISCHE ZOMERKEURING gaan we beleven in een prachtige entourage. Het is altijd zo fijn om de liefhebbers samen te brengen … en deze keer is het in de zomer.

We hebben voor onze eerste editie een super jurylid uitgenodigd, met name Mrs. Ann Fisher-Felton, Mynyddgraig stud, zelf fokker van de secties A en B en Part Breds. Ze woont in het Verenigd Koninkrijk en is al sinds jongsaf betrokken bij de Welsh pony’s. Ze was groom op de Polaris stud, alsook de Glenfield stud. Ze  heeft reeds een aantal grote keuringen gejureerd in binnen- en buitenland.  Ze zal ook de gebruiksklassen voor haar rekening nemen.  En .. Welsh Belgium heeft ook deze keer prachtige medailles; gouden, zilveren en bronzen exemplaren !

IN 2023 ZAL ER EVENEENS EEN RUINENKLAS ZIJN ! DE MERRIES EN DE RUINEN WORDEN DUS GESPLITST !

Locatie : LANDCOMMANDERIJ ALDEN-BIESEN, KASTEELSTRAAT 6, 3740 BILZEN  

Aanvang : stipt om 9.30 u.

De jury van alle secties : Mrs. Ann Fisher-Felton, Mynyddgraig stud.

Prijzentafel : Iedere deelnemer ontvangt een mooie rozet.     Er zijn talrijke en prachtige bekers en prijzen voorzien !

Indeling der klassen : Per sectie A, B,C,D en Part Breds : jaarlingen, twee-jarigen en 3-jarigen (de youngstock klassen staan open voor jonge hengsten en merries), merries van 4 jaar en ouder, veulens, 4 tot en met 7-jarige hengsten, 8-jarige en oudere hengsten, seniorenklas vanaf 20 jaar.  


Kampioenschappen per sectie :

- youngstock- en reserve youngstock champion per sectie tussen de eerste en tweede geplaatsten van de jaarlingen, 2-jarigen en 3-jarigen

- Sectiekampioenschap : tussen de youngstock champion en reserve youngstock champion en de reekswinnaars en tweede geplaatsten van de klassen van de merries, hengsten, senioren, ruinen en veulens.

Overall championships :

- overall youngstock champion & reserve : tussen elke youngstock champion en reserve.

 - overall supreme championship : tussen de overall youngstock champion & reserve en alle sectiekampioenen en reserve sectiekampioenen.

Gebruiksklassen :

Hieraan mogen ZOWEL hengsten ALS merries en ruinen deelnemen ! Iedereen is welkom !

Bereden klassen : Bereden klas sectie A, Bereden klas sectie B, Bereden klas secties C & D, Bereden klas Part Breds, Leading rein (geen hengsten), First Ridden (geen hengsten).

Aangespannen klas :

- Enkelspannen

- Dubbelspan of meerspannen

Overall young performance champion & reserve : tussen de eerste en tweede geplaatsten van de klassen leading rein en First ridden.

Overall adult performance champion & reserve : tussen alle andere eerste en tweede geplaatsten van de overige gebruiksrubrieken

Overall performance champion and overall reserve performance champion : tussen alle performance champions and reserves.

Overall foal championship and reserve :tussen alle winnaars en tweede geplaatsten van de veulenklassen.

Young handler klassen

Handler klassen

Progeny Class : Aan de ‘Progeny class’, de klas voor de fokgroepen op de Int. Summer Show mogen alleen pony’s deelnemen die ook in de klassen ‘Aan de hand’ deelnemen op deze keuring en ze betalen het inschrijfgeld per klas aan de hand maar niet bijkomend voor de fokgroep.  De fokprodukten moeten per fokgroep uit één sectie zijn.   Men mag vb. wel een fokgroep sectie A of B of C of D voorstellen EN een fokgroep sectie Part Bred . Een fokgroep dient minimaal uit drie afstammelingen te bestaan.

Sluitingsdatum : 10 juni 2023.

Inschrijvingsgeld : 15 euro per pony, te storten op girorek. Nummer BE10 3630 4691 5304 met vermelding ‘zomerkeuring’. Laattijdige inschrijvingen kosten 10 euro extra maar inschrijven is slechts mogelijk tot 14 dagen voor de datum van dit evenement. Indien men met een pony deelneemt in meerdere klassen, is de tweede deelname gratis en vanaf de derde rubriek kost deze inschrijving 5 euro extra.  

LET OP ! De CATALOGUS wordt GRATIS aangeboden aan de deelnemers !

Inschrijven : door middel van een kopie van het stamboekbewijs en inschrijvingsbewijs (ook mutatiedocument of bevestiging van encodering) te zenden naar het secretariaat.

De buitenlandse deelnemers dienen het een copie van het paspoort te bezorgen, alsook de pagina waarop het chipnummer te zien is van het paspoort aub.

Secretariaat Welsh Belgium, (Anita Aerts)

Slameuterstraat 43

2580 PUTTE, BELGIE

Tel. 015/76.01.08 (na 19.30 u)

E-mail : welsh.belgium@skynet.be

De catalogus is ter plaatse beschikbaar op het secretariaat. De inrichters behouden zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen.

Onze make-up dames zullen weer aanwezig zijn op deze NIEUWE SHOW ! GRATIS  schminken van onze kinderen van de deelnemers aan deze keuring !

Resultaten